Зміст:
Салямі і сервелат – два популярні види ковбаси, які широко використовуються в кулінарії. Маючи подібність зовнішнього вигляду та способу приготування, ці продукти мають свої особливості.
Салямі – це італійська ковбаса на основі м'яса свинини, яловичини та спеціальних приправ. Її відмінними рисами є пікантний смак та аромат, а також крупно нарізана шматочками структура. Салями популярна у багатьох країнах і широко використовується у різних стравах – від піци до пасти.
Сервелат – це варена ковбаса, яка виробляється з дрібного фаршу з різних видів м'яса. Вона має ніжнішу текстуру, ніж салямі, і м'якший, малопікантний смак. Сервелат часто застосовується в холодних закусках і салатах, також його можна використовувати в гарячих стравах, як начинку або гарнір.
Вибір між салямі та сервелатом залежить від переваг кожної конкретної людини. Якщо вам подобається більш гострий і насичений смак, салямі буде ідеальним варіантом. Якщо ви віддаєте перевагу більш м'якій і ніжній ковбасі, то сервелат буде ідеальним вибором. У будь-якому випадку, обидва види ковбаси – чудовий додаток до різних страв та закусок.
страва | склад | Ціна |
---|---|---|
Салямі | Яловичина, свинина, сіль, перець, спеції | 350 руб. |
Сервелат | Свинина, яловичина, м'ясо птиці, сіль, перець, порошок гірчиці, цукор, антиоксиданти | 250 руб. |
Що смачніше сервелат чи салямі?
– У "сервелата" ніжніший смак і, незважаючи на досить щільну структуру, він соковитий. А ось у смаку салямі є невелика кислинка. Ця пікантна особливість ковбаси робить її непоганою закускою до вина.- термін придатності "сервелату" не більше тридцяти діб (за винятком сирокопченого виду).
Що таке салямі та сервелат?
Сервелат – ковбаса у північноєвропейській (німецькій, швейцарській) традиції. У СРСР так звикли називати В/К ковбаси із дрібним малюнком. Салямі – ковбаса у південноєвропейській традиції (італійській, іспанській). У СРСР ця назва була менш поширеною і ставилася швидше до С/К ковбас.
Звідки назва сервелат?
Назва ковбаси запозичена з лексикону німецькомовної частини Швейцарії і походить від латинського cerebellum, що став cervelle у французькій та cervello в італійській мові, що означає "мозок". Він використовувався у ранніх рецептах. Слово zervelada у Мілані у шістнадцятому столітті означало „ковбаса з м'ясом“.
Яку краще брати ковбасу?
При виборі ковбаси зверніть увагу на такі фактори: Згорніть шматочок ковбаси в трубочку – якісний продукт еластичний і не ламається. Якщо шматочок ламається, випадає шпик, отже, натурального м'яса у ковбасі майже немає. Упаковка (оболонка) має бути трохи зморщеною, через втрату вологи.