Азотисті речовини шкаралупи є білками типу колагену. Над- шкаралупна плівка містить білок, аналогічний муцину. Неорганічна речовина має таку масову частку хімічних речовин: гідрокарбонат кальцію — 92,8 %, гідрокарбонат магнію — 1,5 % і фосфат кальцію та магнію — 0,8 %.
Як правильно приготувати яєчну шкаралупу?
Яєчна шкаралупа від шкідників Ефективний засіб готується просто: потрібно подрібнити шкаралупу, перемішати її з рослинним маслом і прикопати в міжряддях. До речі, шкаралупа від яєць так само ефективна проти колорадських жуків – достатньо лише обсипати рослини, постраждалі від шкідників, борошном з шкаралупи.
Що міститься в яєчній шкаралупі?
Основний хімічний елемент яєчної шкаралупи — карбонат кальцію. Основний, але не єдиний. Крім кальцію, в шкаралупі містяться різні органічні речовини, фосфор, фтор, мідь, залізо і багато інших елементів (всього 27). Дуже часто шкаралупу використовують як джерело натурального кальцію.
Як приготувати кальцій з яєчної шкаралупи?
Кладемо шкаралупу на тарілку щоб вона підсохла, після чого подрібнюємо її до порошковообразного стану в ступі або кавомолці. Перед вживанням, набравши в ложку необхідну кількість шкаралупи видавлюємо в неї кілька крапель лимонного соку . Це робиться для кращого засвоєння кальцію.
Корисні властивості сирих перепелиних яєць
Склад перепелиних яєць унікальний, це повноцінний білковий продукт, причому білка в ньому набагато більше, ніж у курячому яйці. Крім білка в яйцях перепелів …