М'ясо потрібно вимочити у великій кількості води приблизно 8-10 годин. Воду міняти потрібно разів 8-10. В останній воді краще розчинити оцет до слабокислого розчину. В процесі вимочування та під впливом оцтової кислоти м'ясо стає м'якшим і зникає запах.
Як і скільки варити язик козулі солі із розрахунку на 3 л води. Час приготування становить 2,5-3 години. Подавати на стіл відвареною мова можна, можливо як у гарячому, так і в охолодженому вигляді.
Смакові властивості М'ясо козулі має відмінне смаком і є давно визнаним делікатесом навіть для найвибагливіших і найвибагливіших гурманів. Воно дуже легко у приготуванні, страви виходять дуже ніжні, з пікантним незвичайним. смаком.