Як швидко зробити компост в домашніх умовах?
Для цього потрібно:
- викопати яму потрібного розміру, щоб укласти всі органічні відходи;
- укласти органіку пошарово товщиною 20-30 см і полити розчинами мікробів;
- на верх купи внести золу, вапно та кухонні відходи;
- все присипати шаром землі в 5-7 см і щільно вкрити чорною плівкою;
- дозріє компост через три-п'ять місяців.
Як компостувати харчові відходи?
Щоб харчові відходи у відерці якісно компостувалися, слідуйте цій інструкції:
- Не допускайте утворення рідини у відерці з органікою …
- Запобігайте появі патогенних бактерій і плісняві у відрі …
- Не викидайте у відерце заборонені речі …
- Наповнюйте відерце на 60% і більше — живими рослинними відходами
Що потрібно для компосту?
Чотири компоненти для утворення компосту:
- Основа, або ж субстрат. Це біорозкладний матеріал із високим вмістом вуглецю (С), наприклад: сухі рештки рослин, дерев (опале листя, солома, подрібнене гілля, тирса), картон тощо.
- Органічні відходи. …
- Повітря
- Волога
Трави (зелень) — Вікіпедія
При використанні в якості спеції, трава петрушки, трава кропу і т.д. використовуються в невеликих кількостях з метою надати смаку.