Яка пропорція води для плову?
Рис для плову залийте холодною водою у співвідношенні 1:3. Поставте на середній вогонь. Доведіть до кипіння і зменшіть вогонь до мінімального, інакше вода занадто швидко випарується. Після закипання білий рис варять 15-20 хвилин, а бурий – 40 хвилин.
Скільки рису кидати в плов?
Протягом 2-3 хвилин обсмажуйте рис і постійно помішуйте його, а потім додайте воду в співвідношенні 500 мл на 400 г рису. Зачекайте, поки вода закипить, зменшіть вогонь і закрийте сковорідку щільною кришкою. Тушкуйте крупу 20 хвилин на повільному вогні, поки рідина повністю не вбереться в крупу.
Як варити плов щоб він був розсипчастий?
Рис ретельно промити у воді, викласти по верху, розрівняти, не торкаючись м'яса. Долити води (250 мл). 6. Вода має покривати на 2 см вище, в цьому секрет смачного і розсипчастого плову.
Сколько воды добавлять в плов?
Так вот, согласно всем рецептам вода должна покрывать все ингредиенты плова, в том числе и рис. Более того высота воды над рисом должна составлять порядка двух сантиметров. Считать пальцы …