Зміст:
Зірвак – це популярний вид казанської печі, який використовується для приготування різноманітних страв. Одним із важливих елементів при роботі із Зірваком є налив води. Але скільки води потрібно налити в Зірваку?
Оптимальна кількість води залежить від того, яку страву ви готуєте. Наприклад, при приготуванні каші або супу зазвичай використовується більша кількість води, щоб блюдо вийшло соковитим і не пересоленим. Відмінною рисою Зірвака є кришка-сходинка, в яку можна налити води для гасіння м'яса або приготування пельменів. У такому разі необхідно врахувати, що частина води випарується в процесі приготування, інакше страва може вийти густіша, ніж потрібно.
Важливо пам'ятати, що налив води в Зірваку – це приблизно 1/3 від повного обсягу казана. Якщо ви приготуєте страву, яка потребує більше води, то, можливо, варто збільшити обсяг казана.
Стадія | Час, хв | Кількість води, мл |
---|---|---|
початок | 0 | 250 |
1-ша стадія | 10 | 500 |
2-я стадія | 20 | 750 |
3-тя стадія | 30 | 1000 |
4-та стадія | 40 | 1250 |
5-та стадія | 50 | 1500 |
Скільки води лити у Зірваку?
Вам же рекомендую заливати не більше літра, оскільки інше можна підлити при закладці рису. Рівень води від підсмажування по верхній кромці повинен становити приблизно півтора-два сантиметри. Тепер чекаємо, коли зірвак закипить і, як це станеться, закладаємо в нього часник і стручковий перець NB!
Скільки потрібно води для розсипчастого плову?
Якщо крупа всипається сухою, розрахунок води – 2 до 1. Якщо сухий рис додають у казан, у якому є бульйон, води слід брати 1 до 1. Пропарений замочений рис бере менше рідини, тому співвідношення у разі – 1 до 1.Рис із круглим коротким зерном приготується швидше, для нього необхідно взяти 1 до 1.
Скільки потрібно води на 2 склянки рису для плову?
Пропорції: 1 склянка рису – 2 склянки води. Виберіть відповідний обсяг каструлі з розрахунку того, що рис збільшиться вдвічі. Промийте рис у холодній воді від 1 до 3 разів. Така водна процедура дозволить зменшити кількість крохмалю та зробить готовий рис більш розсипчастим.
Скільки води потрібно додавати до плову?
Пропорції рису та води для плову Ідеальна пропорція становить 1:3. Іншими словами, на 1 склянку рису потрібно 3 склянки рідини, включаючи зірвак. Може здатися, що рідини забагато, але ні! Під час приготування рис помітно збільшиться у розмірі, насичуючись ароматним бульйоном.