Рибу викладіть на гарячу сковороду із олією. Обсмажте її з обох боків по 3 хвилини, не накриваючи кришкою. Смажити її потрібно обов'язково на невеликому вогні, щоб вона не підгоріла зовні і при цьому не залишилася сирою.
Якщо Ви збираєтеся готувати рибу цілком, то видаливши спинний плавець, Ви можете пошкодити цілісність риб'ячої шкірки, і вона скукожиться в процесі приготування. За бажання, видаляємо також інші плавці у риби. Розпорюємо риб'яче черевце гострим ножем. Розрізаємо рибу від анального отвору до голови.
Біологічно ці риби відносяться до різних сімейств: сибас – з хижого сімейства моронових та відомий як «морський окунь». А дорада – Зі спарових, тобто «морських карасів». Але варто обробити цих риб на філе – і відрізнити одну від іншої буде під силу лише професіоналу.