Вага торта насамперед розраховується виходячи з кількості гостей на Вашому заході. Стандартна цифра – це 200 грам на одну особу.
За основу розрахунку щодо ваги весільного торта, зазвичай, береться кількість запрошених гостей. На кожного гостя розраховується приблизно 200 грам + додаткові 500 грам на кожних 10 осіб.
Пропорцію вирахувати досить просто: на одного гостя – 200 г торта. Таким чином, отримуємо, що на 10 осіб гостей вам буде потрібно торт вагою 2-2,5 кг, на 20 осіб – 4-5 кг і так далі. Чим більше гостей, тим важчим буде торт.
Кондитери зазвичай керуються такою формулою: на 15 чоловік роблять торт з одним ярусом вагою 2 кг, На 30 – з двома в 4 кг і на 50 – з трьома-чотирма в 6 кг.