Скільки цукру міститься в напівсолодких столових винах?
Вміст цукру у них — не більше 3 г/л, об'ємна частка спирту — 9–13% (рислінг, каберне, цинандалі). Напівсолодкі вина одержують не повним зброджуванням соку за різкого охоло дження сусла, що бродить. Вміст цукру у напівсолодких винах — 30–80 г/л, спирту — 9–12% об.
Як визначити вміст цукру в вині?
У виноробстві використовуються прилади зі шкалою виміру Брікс. Вони вимірюють відсоток сахарози у винограді й суслі. Брікс — це показник вмісту розчинних твердих речовин у винограді, в основному у вигляді сахарози, виражений в градусах. Кожна міра Брікса дорівнює 1 г цукру на 100 г виноградного соку.
Як визначити цукристість винограду?
Для вимірювання рівня цукру та рН можна використовувати зручні портативні рефрактометри та рН-метри, які пропонує компанія SIMVOLT. Куштуйте виноград кожного разу, коли ви проводите його тестування, щоб навчитися асоціювати певний його смак із конкретними змінами рН і цукристості.
Норма цукру і спирту у вині
Скільки цукру повинно бути у вині, залежить від його виду. Виходячи з його змісту, хмільні напої відносять до однієї з груп: до 0.3% – сухе; від 0.5 до 3% – напівсухе; від 3 до 8% – напівсолодке; від 8 до 35% – …