Зміст:
Малина – одна з найпопулярніших ягід, яку можна зберегти на зиму, заморозивши. Однак перед процесом заморожування малини необхідно додати цукор, щоб вона зберігала свій натуральний смак та аромат.
Питання, скільки цукру необхідно покласти в малину для заморожування, є досить важливим, оскільки недолік або надлишок цукру може вплинути на якість та смак ягоди після розморожування. Визначити оптимальну кількість цукру для заморожування малини можна з кількох факторів.
По-перше, залежить кількість цукру від виду та стиглості малини. Зрілі ягоди вже містять деяку кількість цукру, тому набагато менше цукру потрібно для заморожування стиглих малин, а більше – для незрілих або кислих ягід. Також важливо враховувати, що деякі сорти малини кисліші, а деякі – солодші, тому і пропорції цукру відрізнятимуться.
По-друге, значення має ймовірне використання замороженої малини. Якщо вона буде використовуватися для приготування десертів або як основа для варення, то необхідно додати більше цукру, щоб пом'якшити кислинку і надати ягодам насолоду.
Вид малини | Скільки цукру покласти на 1 кг малини | ||
---|---|---|---|
Малосолодка | Солодка | Дуже солодка | |
Звичайна малина | 100 г | 150 г | 200 г |
Садова малина | 150 г | 200 г | 250 г |
Як правильно заморозити малину з цукром?
З'єднайте малину з цукром, акуратно перемішуючи, щоб сильно не придушити ягоди. Пропорції цукру та малини можуть змінюватись. Так, можна взяти 2 столові ложки на 1 склянку цукру. Коли виділиться сік і більшість цукру розчиниться, покладіть малину у контейнери або спеціальні щільні пакети для заморожування.
Чи потрібно мити малину перед заморожуванням із цукром?
Малину перебираємо, видаляємо листочки, відкидаємо підгнилий і некондиційні ягідки. Малину перед заморожуванням повністю мити не можна. Навіть дуже щадна мийка зіпсує цю дуже ніжну ягоду і скоротить термін її зберігання.
Як заморозити малину з цукром у пакеті?
Малину засипте цукром і подрібніть блендером до однорідності. Протріть ягоди крізь дрібне сито та видаліть кісточки. Розлийте пюре по контейнерах або формах для льоду, відправте в морозильник на 4-6 годин. Якщо заморожуєте малину у формах для льоду, після застигання перекладіть кубики в пакет з зип-застібкою.
Як заморозити малину з цукром у пляшках?
- Малину перебрати.
- Засипати ягоди цукром.
- Перемолоти блендером до однорідності.
- Перелити у пластикові пляшечки та закрити кришками.
- Забрати в морозилку до зими. Як тільки вам захочеться варення, просто дістаньте із морозилки та поставте пляшечку в тепле місце на пару годин. Смачного!