Найбільш оптимальний ступінь прожарювання — Medium well — майже повністю просмажений. стейк із прозорим соком. Час прожарювання з кожного боку становить 5-6 хвилин. Well done – сильно просмажений стейк по всій товщині сіро-коричневого кольору. Час готування – 6-7 хвилин з кожного боку.
Нижче наведено приблизну температуру та опис кожного виду прожарювання.
- Raw: Внутрішня температура 46-49 ° C. …
- Rare: Внутрішня температура 52-55 ° С. …
- Medium rare: Внутрішня температура 55-60°С.
- Medium: Внутрішня температура 60-65°С.
- Well done: Внутрішня температура 71 ° С і вище.
Залежно від товщини, розміру та якості шматка, стейк можна готувати від 5 хвилин до години. Але так чи інакше, головна умова при приготуванні стейка — сильний вогонь, розпечене вугілля на грилі або добре розігріта сковорода.