Час бродіння густої опари становить 3 – 4 години за кімнатної температури.
Перемішайте все до однорідності (за консистенцією має вийти як густа сметана) і поставте в тепле місце на 30 хвилин. Я вмикаю мультиварку в режим "Мультиповар" на 35 градусів і закриваю кришку. Через пів години опара трохи збільшилася обсягом, з'явилися бульбашки.
Бродіння триває від 4 до 18 годин, Залежно від кількості дріжджів (що менше дріжджів, тим довше бродіння). Використовується у всьому світі.
Готовність опари можна визначити візуально: акуратно розсуньте поверхню опари руками убік. У готовій опарі помітна рівномірна сітка – губчаста структура. Нахиліться та обережно вдихніть аромат. У готовій опарі можна відчути досить різкий кисломолочний запах.