Доведіть молоко майже до кипіння і додайте лимонну кислоту. Коли відокремилася сироватка, злийте її через сито з марлечкою. І відразу ж в отриманий ще м'який і гарячий панір додайте зелень і спеції. Швидко перемішайте сир і загорніть в марлю.
Як зробити домашній сир з лимонною кислотою?
Щойно молоко почне закипати, вимкнути вогонь і додати 1 ч. ложку лимонної кислоти, попередньо розчинену у 50 мл води. Обережно перемішати ложкою в кілька прийомів. Коли молочна маса перетвориться на жовто-зеленувату сироватку, в якій плавають сирні згустки, перестати мішати і залишити на хвилин 10-15. Кеш
Як зробити сир з молока в домашніх умовах?
Приготування сиру лише з молока Потрібно налити молоко в каструлю і додати сіль та цукор. Далі довести молоко до кипіння та додати оцет. Варити три – чотири хвилини й постійно помішувати. Далі потрібно процідити суміш через марлю і поставити сир під прес, наприклад п'ятилітрову баклажку з водою.
Що робити щоб не був кислий сир домашній?
Дуже кислий домашній сир стане ніжним, якщо змішати його з рівною кількістю свіжого молока і залишити на годину, а потім, відкинувши на марлю, вкладену у друшляк, дати молоку стекти.
Сир з молока в домашніх умовах: рецепт приготування
Традиційний спосіб приготування сиру з кислого молока в домашніх умовах відомий багатьом. Для цього рецепту потрібно наступне: 1. кисле молоко (відсоток жирності не менше 2,5) – 3 л; 2. кефір …