Пончики – це одне з найпопулярніших та найсмачніших десертів. Ці маленькі круглі кекси, випечені у фритюрі та вкриті солодкою глазур'ю, мають безліч назв у різних країнах. Вони відомі під різними іменами та часто супроводжуються унікальними інгредієнтами та способами приготування.
У ці солодощі зазвичай називають " донатами " чи " доунацами " . Вони різняться формою і начинкою, і кожен штат має власну перевагу. У Нью-Йорку, наприклад, популярні "круглі донати з шоколадною глазур'ю", у той час як у Техасі віддають перевагу "яблучним доунам".
У Великобританії ці десерти зазвичай називають "пончиками" або "мереживними пончиками". Вони часто супроводжуються класичною начинкою з варення – полуниці або малини та покриваються цукровою пудрою. Картопляні пончики, відомі як "скуонс", також користуються популярністю в англійській кухні.
Регіон | Назва пончиків |
---|---|
Росія | Пихати, оладки, пряники |
Україна | Пампушки |
Білорусь | Шарлотки |
Азія | Ханхуй |
США | Донати |
Як пончики називаються інакше?
У загальному випадку пампушка або пончик – це виріб, що готується з тіста, до якого як основний компонент входить пшеничне борошно.
У чому різниця між Донатами та пончиками?
Донат – десерт з начинкою покритий глазур'ю з можливим додаванням посипання. Пончик – це кондитерський виріб без начинки, без глазурі та без посипання, виготовлений із суцільного тіста, посипаний цукровою пудрою. Донат подається холодним, у той час як пончиком ласують виключно у гарячому вигляді.
Які бувають пончики?
Найбільш поширені пончики:
- З|із| цукровою пудрою. Це — класичний варіант подачі;
- З різною глазур'ю (цукровою, шоколадною). …
- з начинками (крем, джем, шоколад);
- З обсипанням (горіхи, кондитерська посипка або крихта, кокосова стружка);
- З ягодами та фруктами.