Правильну сіль готують у чавунному посуді, помішуючи дерев'яною ложкою, а потім зберігають у полотняному мішечку або скляному посуді. Після приготування четвергову сіль несуть до церкви на Великдень та освячують разом із іншими продуктами.11 квіт. 2023 р.
Як зробити Четвергову сіль на Чистий четвер?
Беремо сіль, чорний хліб, розмарин, м'яту, мелісу та материнку. Хліб ріжемо або ламаємо на шматочки і перемішуємо з водою, щоб він розм'якшився, потім додаємо до нього сіль та перетерті у ступці трави. Ставимо в духовку і випікаємо. Коли сіль почорніє – вона готова. Кеш
Коли правильно робити Четвергову сіль?
Четвергову сіль готували один раз на рік — в ніч із середи на четвер Страстного тижня чи рано вранці у Чистий четвер. Цей звичай має обрядове використання і має давнє коріння, коли за сіллю визнавали цілющі властивості.
Коли святять сіль?
Четвергова сіль (чорна сіль) виробляється особливим способом у ніч із середи на четвер або рано-вранці у Чистий четвер Страсного тижня – у 2023 році цей день випадає на 13 квітня.
Яку сіль краще використовувати в їжу
Проводиться або шляхом нагріванням солоної води в трубах і ваннах, або випаровуванням на відкритому повітрі. Найскладніші зазвичай видобуваються з найскладніших морських вод. Проте, гурмани будуть стверджувати, що нагрівання води руйнує деякі аромати. Спробуй кілька різних …