Що це сичужний фермент?
Хімозин, або реннін — фермент класу гідролаз, який виробляється в шлункових залозах ссавців, зокрема людини. У жуйних тварин виробляється залозами сичуга (4-го відділу шлунка), звідси одна з його тривіальних назв — сичужний фермент.
Що таке сир сичужний?
Сири сичужні є концентрованими білковими молочними продуктами, які отримують шляхом ферментативного згортання білків молока з подальшою обробкою згустку й дозріванням сирної маси. Сири відносять до дуже цінних харчових продуктів.
Який травний фермент використовують у Сироварінні?
Пепсин використовують в лабораторіях для вивчення первинної структури білків, в сироварінні і при лікуванні деяких захворювань шлунково-кишкового тракту.
Все ли сыры вегетарианские: про сычужный фермент
Сычужный фермент в сырах – что это и зачем его применяют. Есть ли вегетарианские сыры моцарелла, бри, камамбер, пармезан без животного сычужного фермента?