Зміст:
Галушки, ці традиційні східноєвропейські галушки, користуються популярністю не лише в Україні, а й у багатьох інших країнах. Проте самі назви цієї улюбленої страви відрізняються залежно від регіону, де вони готуються.
В Україні галушками часто називають вареники зі злегка відмінним складом та формою. Але в Росії такі ж галушки називають пельменями, а в Білорусі – драниками. У Польщі вони відомі як пієроги, а в Чехії – часи. В Угорщині галушки називають nудлі, а в Словаччині – halušky.
Незважаючи на різницю в назвах, галушки за своєю суттю завжди залишаються тією ж смачною та поживною стравою, яку люди готують уже багато століть. Кожна культура надає їм свою неповторну особливість, але всі вони об'єднані загальною ідеєю галушок, яка продовжує приваблювати любителів смачної та ситної їжі по всьому світу.
№ | Галушки | Альтернативна назва |
---|---|---|
1 | Галушки | Клецьки |
2 | Галушки | Пельмені |
3 | Галушки | Чебуреки |
4 | Галушки | Вареники |
5 | Галушки | Тістечка |
Як називаються галушки?
Чеченські галушки називаються «жижиг галнаш». "Жижиг" означає "м'ясо", а "галнаш" – галушки, галушки. Це вайнахський різновид хінкалу. Відварюється м'ясо та тісто, після чого подається на стіл із часниковим або томатним соусом.
Як називаються німецькі галушки?
Галушки з картоплею (Echike met Tiltje) – це традиційне блюдо поволзьких німців. Винятково простий рецепт, в якому спочатку присутні три головні інгредієнти: картопля, борошно та вода.
Звідки пішла назва галушки?
Напевно, багатьом цікаво, звідки пішло це назва. Справа в тому, що зять в інгушському середовищі не частий гість у будинку батьків дружини і тому сестри дружини намагалися його пошанувати та готували йому свої найкращі страви. Чисто в естетичних цілях, щоб зятю було зручно їсти галушки -«Хьалт1амаш» ліпили маленькими та тонкими.
Чому галушки називаються галушками?
За легендою, якийсь високопоставлений священик Галіані так любив ньоккі, що накидався на них, ледве побачивши тарілку з гарячим. Помер він за обіднім столом, подавившись поспіхом виробами з тіста. Італійські «галушки» готують з рисової, мигдальної, манної, кукурудзяної, рисової муки, картоплі та печінки.