Сибіків, кульки, пельмені та інші назви галушок

Галушки, ці традиційні східноєвропейські галушки, користуються популярністю не лише в Україні, а й у багатьох інших країнах. Проте самі назви цієї улюбленої страви відрізняються залежно від регіону, де вони готуються.

В Україні галушками часто називають вареники зі злегка відмінним складом та формою. Але в Росії такі ж галушки називають пельменями, а в Білорусі – драниками. У Польщі вони відомі як пієроги, а в Чехії – часи. В Угорщині галушки називають nудлі, а в Словаччині – halušky.

Незважаючи на різницю в назвах, галушки за своєю суттю завжди залишаються тією ж смачною та поживною стравою, яку люди готують уже багато століть. Кожна культура надає їм свою неповторну особливість, але всі вони об'єднані загальною ідеєю галушок, яка продовжує приваблювати любителів смачної та ситної їжі по всьому світу.

Як інакше називають галушки
ГалушкиАльтернативна назва
1ГалушкиКлецьки
2ГалушкиПельмені
3ГалушкиЧебуреки
4ГалушкиВареники
5ГалушкиТістечка

Як називаються галушки?

Чеченські галушки називаються «жижиг галнаш». "Жижиг" означає "м'ясо", а "галнаш" – галушки, галушки. Це вайнахський різновид хінкалу. Відварюється м'ясо та тісто, після чого подається на стіл із часниковим або томатним соусом.

Як називаються німецькі галушки?

Галушки з картоплею (Echike met Tiltje) – це традиційне блюдо поволзьких німців. Винятково простий рецепт, в якому спочатку присутні три головні інгредієнти: картопля, борошно та вода.

Звідки пішла назва галушки?

Напевно, багатьом цікаво, звідки пішло це назва. Справа в тому, що зять в інгушському середовищі не частий гість у будинку батьків дружини і тому сестри дружини намагалися його пошанувати та готували йому свої найкращі страви. Чисто в естетичних цілях, щоб зятю було зручно їсти галушки -«Хьалт1амаш» ліпили маленькими та тонкими.

Чому галушки називаються галушками?

За легендою, якийсь високопоставлений священик Галіані так любив ньоккі, що накидався на них, ледве побачивши тарілку з гарячим. Помер він за обіднім столом, подавившись поспіхом виробами з тіста. Італійські «галушки» готують з рисової, мигдальної, манної, кукурудзяної, рисової муки, картоплі та печінки.

Related Post

Як лікувати виноград відЯк лікувати виноград від

Як можна захистити виноград від хвороб? Для комплексного захисту виноградників можна застосувати комбінований контактно-системний фунгіцид САКУРА, КС (2,5 – 3,0 л/га) на основі каптану та тебуконазолу для попередження розвитку та

Як у домашніх умовах зробити майонезЯк у домашніх умовах зробити майонез

Спосіб приготування: Беремо розсіл, наливаємо у скляну банку, збиваємо міксером до білої густої піни. Додаємо сіль, цукор, оцет, перемішуємо, продовжуючи збивати, тонкою цівкою ллємо олію. І як тільки вийшла однорідна

Як знищити слимаків на капусті народними засобамиЯк знищити слимаків на капусті народними засобами

оцет — візьміть одну склянку 9% оцту, додайте 10 літрів води, розмішайте і щедро полийте капусту і землю навколо неї. Для овочів така концентрація нешкідлива, а ось для слимаків —