1️⃣ У чому різниця між макухою та шротом? Макуха залишається в результаті пресування рослинної сировини, а шрот – після його екстракції. Перший відрізняється високим вмістом сирого жиру, другий – сирого протеїну. Крім того, шрот має багатий вітамінно-мінеральний склад.
Що краще соєвий шрот чи соєва макуха?
За поживною цінністю практично відповідає шроту з сої, а на відміну від макухи з соняшнику тут присутні всі необхідні тваринам амінокислоти. Соєва макуха є лідером з обмінної енергії, вмісту протеїнів і вітамінів групи В. На додаток до цих її переваг вона містить мінімум клітковини.
Для чого використовують шрот?
Це цінний кормовий продукт, що містить білки, вуглеводи, ліпіди, який використовують безпосереднім введенням в раціон тварин, а також він є сировиною для виробляння комбікормів у комбікормовій промисловості.
Що означає слово шрот?
Шріт, іноді шрот (нім. Schrot — «дріб», «дрібні обрізки») — твердий залишок насіння олійних культур після вилучення з нього олії екстракційним способом; побічний продукт виробництва олій, отриманий після екстрагування олій розчинниками.
Чим відрізняється макуха від шроту?