Листя хамеріону вузьколистого просто збирають, формують (скручують руками або подрібнюють) і сушить. При заварюванні цей напій набуває світло-солом'яного кольору з не сильно вираженим трав'яним смаком. Ферментований Іван-чай готується інакше.
Як правильно заварювати Іван чай?
Заварювати іван–чай можна кілька разів. Найкращим способом вважається заварювання у керамічному чи глиняному чайнику. Для цього чайник ошпарюють окропом, насипають у нього сухий чай у розрахунку 1,5—2 грами на кожну чашку (200 мл), та заливають гарячою водою не більше 90°С. Настоюється Іван–чай протягом 10-15 хвилин.
Як Ферментувати Іван чай в домашніх умовах?
Пропущену масу викладаю в емальовану чашу і накривши рушником, залишаю ще на 10-12 годин в теплому місці. Досить температури +25 градусів – це, приблизно, кімнатна температура влітку. Ферментація в домашніх умовах на цьому закінчена і настає останній етап – сушка. Сушу я іван–чай на деці, близько двох діб. Кеш
Як ферментують Іван чай?
Збір трави проводять в суху сонячну погоду, бажано, при зростаючому місяці. Квіти і листя збирають окремо одне від одного, так як ферментують тільки зелену масу рослини, а суцвіття просто сушать і додають вже в готовий сухий чай. Хаменерій перебирають, видаляючи потемнілі і пошкоджені комахами листя.
Іван-чай: до якого часу можна збирати та як правильно його о…