Що якщо авокадо всередині коричневий?

На жаль, такий коричневий авокадо є не варто. У нього відсутні притаманні авокадо смакові якості і він за консистенцією "мертвий". У зрілого та придатного для харчування авокадо м'якуш зеленого кольору і по консистенції він повинен бути маслянистим.

У стиглого авокадо це місце буде жовтуватим або світло-коричневим. У недозрілого плоду – світло-зеленим, а у перестиглого – темним. Якщо під живцем є цвіль — авокадо зіпсувалося, тож брати його точно не варто.

Чому ж все-таки авокадо темніє? Причина в тому, що як і в яблуках, бананах, картоплі так і авокадо міститься фермент поліфенолоксидаза який при взаємодії з киснем утворюється хінон він і утворює потемніння на авокадо.

Related Post

Як обробляти полуницю після плодоношення нашатирним спиртомЯк обробляти полуницю після плодоношення нашатирним спиртом

При ураженні полуниці слимаками, довгоносиком та іншими комахами розводять 2 ст. л. нашатирного спирту в 5 л води та обприскують атаковані рослини з пульверизатора. Процедуру слід повторити за тиждень.5 лют.

Чому в’яне азалія в горщикуЧому в’яне азалія в горщику

Як врятувати азалію в домашніх умовах? За домашніх умов ґрунт під азалію підкислюють додаванням у нього подрібненої соснової кори або хвойного перегною. Для постійного підтримання кислотності ґрунту, використовують полив підкисленою

Що може означати підвищений гемоглобін?Що може означати підвищений гемоглобін?

Гемоглобін – Білок, що входить до складу еритроцитів крові, що містить залізо. Головним його завданням є доставка кисню до клітин органів. Високий рівень гемоглобіну сприяє згущенню крові, що викликає утворення