До цього моменту майже вся морква мала фіолетовий колір, інколи траплялися жовті чи білі коренеплоди. Але вони виростали рідко та їм не вистачало фіолетового пігменту антоціану. Поява помаранчевої моркви, швидше за все, була результатом мутації жовтої, білої та дикої моркви, яка відрізняється від культивованої.
Для чого корисно їсти моркву?
Морква багата бета-каротином, який в організмі перетворюється на вітамін А. Це органічна речовина сприяє гарному зору й допомагає в боротьбі з деякими офтальмологічними відхиленнями.
Кому не можна їсти моркву?
Кому не можна їсти моркву Лікар-дієтолог Ольга Корабльова розповіла РИА Новости, що моркву небажано вживати при хворобах печінки: якщо орган нездоровий, то не може засвоїти каротин. Серед протипоказань до вживання моркви – виразкова хвороба шлунка або кишківника та ентерит (запалення стінок тонкої кишки).
Що лікує морква?
Морква містить бета-каротин, який покращує роботу легенів. Бета-каротин є попередником вітаміну А. Потрапляючи, в організм людини каротин перетворюється на вітамін А, який найбільш корисний для молодих жінок. Також цілющі властивості моркви пов`язані із зміцненням сітківки ока.
Морква — Вікіпедія
Жовта (або ж навіть зелена) морква, за його словами, була менш смачною та поживною, але доступнішою для бідних, які часто вживали її «замість хліба».