Як роблять плавлений сир?
Плавлений сирРедагувати Плавлений сир — молочний продукт, що виготовляється термомеханічною обробкою сичужних сирів, сирів для плавлення, сиру, масла та інших молочних продуктів, у присутності солей-плавників. Допоміжними речовинами можуть слугувати структуроутворювачі, смакоароматичні, біологічно активні добавки.
Хто придумав плавлений сир?
У 1916 році американець Джеймс Крафт, який заснував відому багатьом компанію Kraft Foods, запатентував процес виробництва плавленого сиру. Однак сир Джемса Крафта виробляли без застосування солей-плавителів – він запропонував процес, який назвав "процесом стерилізації сиру".
Скільки варити плавлений сир?
Підготовлене масло додаємо в сирну масу і ретельно перемішуємо. Підготовлену суміш ставимо на плиту варитися. Варити таку суміш необхідно 10-15 хвилин під час безперервного помішування. Варити необхідно доти, доки маса не стане тягучою та однорідною.
Солі (хімія) — Вікіпедія
Со́лі — хімічні речовини іонної будови, до складу яких входять кислотні залишки (аніони), поєднані з катіонами різного походження (атоми металів, металоподібні групи, як NH 4, та ін.). Утворюються солі внаслідок реакції нейтралізації кислот та основ. Як правило, солі є …