У кінці весни проводять катаровку винограду, тобто потрібно обрізати ті корені, які розташовані дуже близько до поверхні ґрунту. Такі корені мають назву «росяні». Вони розташовані на глибині до 25 см. Росяні корені вбирають воду з поверхні ґрунту.3 трав. 2019 р.
Коли і як виконують Катаровку?
У сонячні і дуже жаркі дні катаровку слід виконувати рано вранці або у вечірні години, коли спадає спека. У похмуру і прохолодну погоду катаровку можна робити протягом усього дня. Дезінфекція зрізів і інструментів (1% розчином борної) обов'язкове, так само як і плодоносних кущів винограду. Кеш
Катаровка винограду або обрізання коренів – що це, як …
Що таке катаровка? Катаровка винограду – це процес, в ході якого відбувається обрізання коренів, які ростуть близько до поверхні землі.