Що таке зелені овочі?
свіжі зразки видів і сортів, макети, стенди, рисунки, слайди. Зеленні овочеві культури – це трав'янисті рослини з однорічним циклом розвитку. Вирощують їх заради одержання зелених листків або розетки листків у ранньовесняний та осінньо-зимовий періоди. Всі вони мають короткий вегетаційний період (окрім мангольду).
Чому потрібно їсти зелень?
Крім хлорофілу, в зелених овочах цінні для здоров'я фолієва кислота (вітамін В9), вітамін К, каротиноїди (бета-каротин і лютеїн) і клітковина. Також у них присутній кальцій, важливий мінерал для опорно-рухового апарату.
Що міститься в зелених овочах?
Крім хлорофілу в зелених овочах важливе значення для здоров'я має фолієва кислота (вітамін В9), вітамін К, каротиноїди (бета-каротин і лютеїн) і клітковина. Також їхня цінність у наявності кальцію, важливого мінералу для опорно-рухового апарату.
Список зелених овочів Ці овочі корисні для здоров’я – МИ ЙДЕ…