Зміст:
М'ясо – Це продукт, що отримується від убитих тварин. Воно визнається основним джерелом білка в раціоні багатьох людей у всьому світі. М'ясо доставляє не тільки поживні речовини, але й привабливий аромат та смак, урізноманітнюючи приготування їжі.
Існує різний поділ, за якими його ознаками його класифікувати, таким як: походження тварини і частина туші.
При погляді на походження м'яса можна виділити такі типи: яловичина, свинина, баранина, курка, ірись (кролик), качка, гусак та інші.
З точки зору частини туші м'ясо також поділяють на класичні шматки. стегна, дупу, грудку, тушку, а також на більш специфічні частини печінка, нирки, серце та мова.
Що стосується м'яса | |
---|---|
Яловичина | Бараніна |
Свинина | Індичка |
Курка | Качка |
Кролик | Індюшатина |
Телятина | Кабан |
До обробленого м'яса відносять шинку, бекон, салямі та ковбаси. Сюди також входить оброблене біле м'ясо – курячі нагетси та нарізане м'ясо. До червоного м'ясу відноситься вся свіжа, рубана та заморожена яловичина, свинина та баранина.24 лист. 2022 р.
Що вважається м'ясом?
Терміни та визначення» під м'ясом розуміється «харчовий продукт забою у вигляді туші або частини туші, що представляє сукупність м'язової, жирової, сполучної та кісткової тканини або без кісткової тканини».
Які продукти м'ясо?
Продукти м'ясний переробки
- Куряча обробка
- Курячий фарш
- Напівфабрикати курячі
- Субпродукти курячі
- Тушка/розруб курки
Що є м'ясом? А що м'ясним продуктом?
М'ясним називають продукт, який містить не менше 60% м'язової тканини.. Це свідчить про високу якість товару.Якщо вміст м'яса нижчий, то йдеться вже про м'ясомістку продукцію. Вона відрізняється від м'ясних виробів за складом та представлена у кількох категоріях.
Чи можна назвати рибу м'ясом?
М'ясо – це загальновживана назва м'язів з сполучною тканиною, що примикає до них (сухожилля, фасції а також кровоносні судини і жирові відкладення). М'язи є у всіх тварин, риб теж. Спинні м'язи риби – це м'ясо.