Що робити з червоної горобини?
Плоди горобини використовують для переробки, як сировину для лікеро-горілчаної промисловості: гіркі горобинові настоянки, «горобина на коньяку», для кондитерської промисловості: цукерки, мармелад, пастила, роблять желе, варення, повидло. Кеш
Де використовують горобину?
У народній медицині використовують плоди й суцвіття горобини при сечокам'яній хворобі, порушенні обміну речовин, простуді, шлунково-кишкових захворюваннях, а відвар кори — при гіпертонії. Плоди горобини застосовують як сечогінний засіб. Збирають ягоди в серпні, вересні. З плодів готують варення, джеми, різні десерти.
Що можна зробити з чорної горобини?
- Ягоди горобини, а також смородинове і вишневе листя промийте, залийте свіжою водою і поставте на вогонь. Кип'ятіть півгодини під кришкою. …
- В отриману рідину додайте цукор, ванілін та лимонну кислоту. …
- До охолодженого соку додайте горілку, розлийте по бутлях — напій готовий до вживання.
Кеш
горобина рецепти приготування – Zidmarket.com.ua