Скільки бродить вино зі сливи?
Бродіння вина із слив триває 5-7 тижнів. Процес закінчено, коли водяний затвор не виділяє газ (рукавичка здулася), але в дні з'явився шар осаду. Це означає, що настав час злити молоде сливове вино з осаду в іншу чисту ємність для дозрівання. Мінімальний час дозрівання сливового вина – 2-3 місяці. Збережена копія
Як правильно пити сливове вино?
Як п'ють сливове вино? Сливове вино у Японії п'ють охолодженим до 6-10 градусів, іноді для охолодження використовують кубики льоду. Подають вмішу в лататтях токкурі і розливають по піалах о-чоко або сакадзуки, як і саке. У Європі сливове вино, як правило, подають у келихах олд-фешен.