Що робити з кизилу

Свіжі ягоди кизилу їдять тільки в тому разі, якщо вони дуже-дуже стиглі, та й через свої в'язкі властивості він далеко не всім припаде до смаку. А ось компот, кисіль, вино, желе та варення з цієї ягоди, яке, завдяки високому вмісту пектину, теж схоже на желе, йдуть залюбки.

Що можна виготовити з кизилу?

Плоди кизилу вживають у їжу в сирому вигляді, а також використовують для виготовлення варення, желе, мармеладу, джему, сиропів, начинок, компотів.

Що можна приготувати з кизилу на зиму?

Заготівлі з кизилу на зиму У народній медицині використовують листя, коріння і навіть кору цієї рослини. Заготівлі на зиму з кизилу останнім часом стають дедалі популярнішими. Крім сезонних заготівель зі слив, можна приготувати красиве кизилове варення, замаринувати ягоду і приготувати джем. Кеш

Як зберегти кизил на зиму?

Треба не забувати, що зібравши ягоди, їх треба помістити в пластикову ємність або пакет із отворами для вентиляції й помістити в холодильник (температура якого не повинна перевищувати + 5 °С). В таких умовах вони не зіпсуються протягом 10-12 днів. Після закінчення одного тижня кизил стане трохи темнішим.

Рецепти з Кизилом, здорове харчування, цікаві кулінарні …
З кизилу стільки страв готується, що можна повністю накрити будь-який стіл, навіть святковий. Вина, наливки, супи, плови; риба, м’ясо, птахи з кизилової підливою, кизилові соуси; пироги з …

Related Post

Чим геркулес відрізняється від вівсяних пластівцівЧим геркулес відрізняється від вівсяних пластівців

Геркулес – це вівсяні пластівці, з яких найчастіше більшість із нас готує кашу. Технологія підготовки продукту значно відрізняється від технології виробництва вівсяної крупи. Спочатку з зерен видаляються висівки, потім крупа