Свіжі ягоди кизилу їдять тільки в тому разі, якщо вони дуже-дуже стиглі, та й через свої в'язкі властивості він далеко не всім припаде до смаку. А ось компот, кисіль, вино, желе та варення з цієї ягоди, яке, завдяки високому вмісту пектину, теж схоже на желе, йдуть залюбки.
Що можна виготовити з кизилу?
Плоди кизилу вживають у їжу в сирому вигляді, а також використовують для виготовлення варення, желе, мармеладу, джему, сиропів, начинок, компотів.
Що можна приготувати з кизилу на зиму?
Заготівлі з кизилу на зиму У народній медицині використовують листя, коріння і навіть кору цієї рослини. Заготівлі на зиму з кизилу останнім часом стають дедалі популярнішими. Крім сезонних заготівель зі слив, можна приготувати красиве кизилове варення, замаринувати ягоду і приготувати джем. Кеш
Як зберегти кизил на зиму?
Треба не забувати, що зібравши ягоди, їх треба помістити в пластикову ємність або пакет із отворами для вентиляції й помістити в холодильник (температура якого не повинна перевищувати + 5 °С). В таких умовах вони не зіпсуються протягом 10-12 днів. Після закінчення одного тижня кизил стане трохи темнішим.
Рецепти з Кизилом, здорове харчування, цікаві кулінарні …
З кизилу стільки страв готується, що можна повністю накрити будь-який стіл, навіть святковий. Вина, наливки, супи, плови; риба, м’ясо, птахи з кизилової підливою, кизилові соуси; пироги з …