Також батат можна смажити, варити чи запікати — він відмінно поєднується з кашами та вареними овочами. Нерідко з нього роблять пюре, додають до супів і навіть м'ясних страв — наприклад, котлет. Десертні сорти батату використовують при приготуванні пастили, повидла чи варення.27 січ. 2021 р.
Що можна зробити з Бататом?
Овоч використовується в солоних та солодких стравах. Батат можна варити та подавати цілим або робити з нього пюре. Його можна запікати в духовці, смажити, готувати на парі, варити, тушкувати. Солодку картоплю можна готувати в запіканках, рататуї або лазаньї, варити в супі, чилі, кокосовому каррі.
Як правильно їсти батат?
Цей коренеплід за текстурою і способом приготування нагадує картоплю, але має помаранчевий колір і злегка солодкуватий присмак. За смаком це щось середнє між картоплею і гарбузом. Батат відмінно поєднується з м'ясом, спеціями, зеленню, овочами. Також використовується в десертах. Кеш
Кому не можна їсти батат?
Кому не можна їсти батат?
- тим, хто страждає на хвороби шлунку, такі як виразка, бо батат може негативно впливати на слизову оболонку;
- батат містить речовини, що за структурою схожі на гормон прогестерон, тому деякі лікарі припускають, що він здатен впливати на гормональний фон у вагітних жінок.
Батат – що це таке, рецепти з бататом і чим він …