Зміст:
Поставте цукор у духовку на кілька хвилин. При мінімальній температурі (65-90 градусів) розкладений на деку цукор не встигне почати танути та карамелізуватися. Головне – стежити за часом, щоб не отримати цілий лист карамелі. Використовуйте дегідратор для харчових продуктів. 18 травня 2023р.
Чому твердне цукор?
Через нерівномірне нагрівання, якісь частини виявляються більш щільними і твердніють під час остигання, утворюючи кристали. Ще таке можливе, якщо ви заважаєте цукор раніше, ніж він розтопився. Так ви порушуєте структуру, і саме у цих місцях карамель твердіє.
Чому відволожується цукор?
Цукровий пісок вбере будь-який аромат, яким насичене навколишнє повітря. Тому варто подбати про те, у чому зберігати солодкий продукт. Рівень вологості не повинен перевищувати 70%, інакше пісок відволожиться і почне злежуватися грудками.
Як правильно зберігати цукор у домашніх умовах?
Цукор краще зберігати при кімнатній температурі у герметичному контейнері. Цукровий пісок може утворювати грудочки, але їх легко розбити віночком чи вилкою. Коричневий цукор особливо схильний до твердіння, і в цьому випадку вам доведеться розм'якшити його перед відмірюванням і використанням в рецепті.
shuba.life
Як позбутися грудочок цукру.
Що робити, якщо цукор затвердів
Продовжуючи відвідування, ви даєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.
Цукор злипся або став твердішим за камінь: трюки досвідчених господинь допоможуть вирішити проблему
"Реанімувати" мокрий або цукор, що злежався, можна без особливих зусиль.
Цукор та сіль – "вічні" продукти.Вони самі не псуються роками та дозволяють продовжити "життя" іншим продуктам харчування. Якщо, звісно, знати та враховувати нюанси їх зберігання.
УНІАН підкаже, що робити, щоб цукор ніколи не доводилося викидати на смітник.
А раніше ми вже розповідали, як зберігати продукти в холодильнику, щоб вони не псувалися і не смерділи.
Цукор застиг у цукорниці – як знову зробити його сипким
Якщо ви відкрили цукорницю і виявили, що цукор у ній перетворився на камінь, майже напевно можна сказати, що туди потрапила волога. І тут " реанімувати " його можна, але з втрати текстури.
Варіантів, що робити, якщо цукор злипся, кілька. Те, який спосіб підійде саме вам, залежить від масштабу проблеми.
Для початку спробуйте ретельно перемішати цукор, що злежався, вилкою, розбиваючи зубами грудки, рано чи пізно він почне піддаватися. Якщо вилки виявилося недостатньо – натріть грудку цукру на тертці, щоб він розколовся на дрібніші гранули, які можна буде розбити вилкою або протерти через сито. У випадку, якщо грудки дуже великі – розбийте їх за допомогою молотка, загорнувши солодкий "камінчик" в сухий чистий рушник.
Якщо кількість цукру, з яким потрібно "розібратися", невелика, можна спробувати прогріти його в мікрохвильовій печі для надання розсипчастості. Грійте тару з цукром імпульсами (по 10-15 секунд) на малій потужності і перемішуйте, поки не отримаєте потрібний результат.
Відмінно, якщо у вас є комбайн чи блендер. З їх допомогою розбити цукор можна найшвидше. Єдиний мінус – легко перестаратися та перетворити цукор-пісок на цукрову пудру. Отже, процес потрібно ретельно контролювати.
Став мокрий і злипся – дієві поради, як прибрати вологу з цукру
У випадку, якщо ви виявили, що цукор у цукорниці мокрий на дотик і злипається, для надання йому колишнього вигляду його першим робити потрібно підсушити.
Є кілька способів, як висушити цукор – в домашніх умовах це можна зробити без особливих зусиль, особливо якщо є потрібні гаджети під рукою. Ось кілька варіантів:
- Поставте цукор у духовку кілька хвилин. При мінімальній температурі (65-90 градусів) розкладений на деку цукор не встигне почати танути та карамелізуватися. Головне – стежити за часом, щоб не отримати цілий лист карамелі.
- Використовуйте дегідрат для харчових продуктів. За допомогою цього кухонного гаджета можна повністю висушити цукор, не побоюючись його перетримати. За кілька годин на температурі близько 50-60 градусів вся волога із цукру випарується.
- Поставте вологий цукор у тепле сухе місце, наприклад, на підвіконня із сонячного боку. Для кращого ефекту можна промокнути цукор серветками або паперовими рушниками.
Який спосіб ви б не обрали, врахуйте, що процес проходитиме швидше, якщо насипати цукор у тару (тарілку, деко, тацю) тонким шаром. Якщо в результаті сушіння цукор зім'явся – скористайтеся порадами вище.
Як правильно зберігати цукор – запам'ятайте це назавжди
Цукор можна зберігати роками так, щоб він залишався розсипчастим, не збирався в грудки і не склеювався. Ключове правило – герметичність.
Матеріал тари не такий важливий (це може бути скло, пластик чи кераміка), головне – щоб на ній була кришка, яка щільно закривається. І цю кришку, звісно, треба не забувати закривати.
Щоб точно бути впевненими в тому, що цукор не насититься зайвою вологою, досвідчені господині також використовують нехитрий прийом: просто кладуть у цукорницю сушені кірки цитрусових або скибочка хліба. Якщо вологість буде занадто високою, вони вберуть непотрібну воду.
Дотримуйтесь цих правил зберігання і думати, як розбити цукор, що злежався, або висушити його, більше не доведеться.