Вимочувати рибу найкраще в проточній воді: рибу кладуть у посуд із ґратами та залишають під струменем з-під крана. Якщо ж рибу вимочують у змінній воді, процес вимочування повинен тривати 10-12 год. за умови, що воду змінюють через кожні 2 ч.8 серп. 2008 р.
Як можна використовувати солону рибу?
Як використовувати солону рибу? У солоної риби м'ясо більш сухе, ніж у свіжої, тому давно прийнято додавати у страви із солоної риби продукти, що надають їм соковитість: рослинна олія, томат-пюре, вершки, всілякі соуси (польський, білий, сметанний з хріном та ін.).
Куди використати червону солону рибу?
Солону червону рибу використовують для приготування бутербродів, сендвічів, закусок та салатів. Скибочки риби разом із вершковим сиром згортають у рулети з лаваша або начиняють ними бейгли. Червону рибу подають у складі рибних нарізок або коптять для збагачення смаку.