Броколі можна вживати в сирому вигляді, варити, запікати, готувати на грилі, робити крем-суп, просто додавати в м'ясний або овочевий суп, а також робити начинку для пирогів, кіша й додавати в салати. У приготуванні страв можна використовувати свіжий продукт або заморожений.
Як смачно приготувати броколі?
Скільки варити броколі
- Закип'ятіть 1,5 л води, додавши 1 ст. л. солі.
- Помістіть суцвіття в окріп.
- Варити треба не більше 12 хвилин.
- Готову капусту діставайте з води шумівкою.
Що можна зробити з качана броколі?
Його не прийнято вживати в їжу, так як він досить жорсткий і гіркуватий на смак. Втім, це і не забороняється, особливо якщо броколі виросла на вашому городі. В такому разі стебло можна дрібно натерти і використовувати отриману масу для приготування салатів, млинчиків або супу, інформує Ukr.
Як приготувати брокколі для дітей?
Як правильно готувати броколі Готувати овоч легко в пароварці або варити на маленькому вогні. Відварювати його слід недовго, досить і 3-5 хвилин. Не рекомендують варити броколі більше 10 хвилин, переварена вона не лише втрачає цілющі властивості, але і розвалюється.
20 простих і смачних рецептів з брокколі
Тобі знадобиться: 500 г броколі, 2 яйця, 0,5 склянки борошна, спеції. Приготування: Розбери брокколі на суцвіття та приварю 3-5 хвилин. Зби яйця віночком, додай 100 мл води, борошно та спеції.