Такий сік виходить концентрований і його можна розбавляти кип'яченою водою. З такого концентрованого соку можна готувати мус, желе, кисіль, їм можна розбавляти такі аперитиви як горілка, текіла, вино. Сік чорної смородини можна додавати в алкогольні та безалкогольні коктейлі.
Що робити із смородиною?
Від грибкових інфекцій смородину обробляють фунгіцидом: одновідсотковою бордоською рідиною, залізним купоросом, розчином Топаза, Фундазолу або будь-якого іншого мідьвмісного препарату. Якщо ваші кущі здорові, то їх можна обприскати Фітовермом або Карбофосом, приготувавши не дуже концентрований профілактичний розчин.
Що можна зробити з чорної смородини на зиму?
Користь і шкода ягід Дуже важливо встигнути вчасно зробити заготовки на зиму з корисної чорної смородини. Їх можна заморозити, засушити, приготувати варення або просто перетерти з цукром або фруктами без варіння. Ці живі ласощі будуть радувати домочадців і гостей протягом довгих холодних вечорів.
Що можна зробити з ягід смородини?
Чорна смородина – ароматна, але досить кисла ягода. Залежно від сорту, кущі смородини зріють з початку червня до вересня. Чорна смородина багата на пектин, а, значить, з неї виходять прекрасні варення і джеми. Крім цього, ягоду можна додавати в пироги, напої, морозиво, соуси і желе.
10 простих рецептів соку з|із| червоної смородини на зиму
Оригінальний вітамінний сік, який особливо добрий саме взимку. Тобі знадобиться: 3 кг порічки, 50 г імбиру, 100 г цукру, 1 ч.л. чорного перцю горошком, 1 пучок м’яти. Приготування:Відіжміть смородини сік будь-яким зручним способом, додай цукор і тертий імбир, перець і …