Як правильно підготувати банки для консервації?
Для консервації підходять лише цілі банки без пошкоджень. Краще використовувати нові кришки, якщо ж брати ті, що раніше використовувалися, треба ретельно перевірити їх, чи не мають вони іржу та подряпини. Перед стерилізацією помийте банку та кришку натуральним мийним засобом, наприклад, содою, господарським милом.
Як правильно робити закрутки?
Як правильно закочувати банки гвинтовими кришками
- кришки (твіст-офф) необхідно стерилізувати, для цього достатньо занурити їх в киплячу воду на 2 хвилини;
- пази на обідку кришки повинні збігатися з лінією закрутки на банці;
- не можна закручувати банки іржавими кришками або, які мають подряпини і пошкодження.
Як закривати консервацію?
Щоб закрити консервацію, між банкою та простерилізованою кришкою поміщають кільце з еластичної гуми, а зверху їх притискають спеціальним затискачем. Стерилізують такі кришки так само, як і скляні банки – в окропі чи духовці. Кеш
Закрутки на зиму домашні: найкращі варіанти – tochka.net
рецепти Закрутки на зиму домашні: кращі варіанти © Depositphotos Овочеві закрутки Основою основ домашньої консервації завжди були овочі. Ситні, смачні і корисні, закрутки на зиму домашні з овочів можуть заготовлюватись у величезній кількості, завдяки чому сезони росту цих культур рослин практично не мають значення. Огірки та помідори.