Сухість і гіркота, а також палення стаутів відмінно перетинається з розсолом, текстурою та морськими ароматами устриць так, як ніхто інший. Також стаути будуть просто приголомшливим доповненням до більш доступних у нас мідій, лобстерів, раків, крабів, кальмарів (тільки не солено-сушених!) та морських гребінців.
Імператорські стаути добре поєднуються з темним шоколадом і, як не дивно, з десертами на кшталт чізкейків або тірамісу. Інша популярна закуска – це гострі сири (горгонзолу або рокфор) і важкі м'ясні страви (стейки та бургери).
Як пити стаут Подавати до стаутів закуски необов'язково, але можна поєднувати їх із морепродуктами, твердими сирами, м'ясними стравами. Класичною парою для міцного напою є устриці: деякі виробники включають їх до складу стаутів.