Солоділе борошно – борошно з пророщеного зерна, або значна домішка в борошно із пророслого зерна. Клейковини у неї мало, вона слабка і мало розтяжна і не в змозі утримати гази, що утворюються при бродінні. Тісто з такої борошна розтікається, а хліб виходить з малоеластичним липким м'якушем, з поганою пористістю та ін.
Найбільша кількість води може ввібрати в себе житня цільнозернова борошно та якісна пшенична борошно вищого гатунку. Чим більше води може ввібрати в себе борошно (пшенична або житня) тим вища її якість. Також це називають силою борошна. Сильна борошно – Вбирає в себе багато води, слабка погано вбирає воду.
Згідно з нашими розрахунками, 200 грн. білої пшеничного борошна здатне ввібрати 87,6 гр. води, а 200 грн. пшеничного цільнозернового – 94,6 гр.