Пергу називають бджолиним хлібом. Це квітковий пилок, зібраний бджолами, укладений в осередки сотів, залитий медом і запечатаний в них. Там в безповітряних (анаеробих) умовах відбувається молочнокисле бродіння пилку, при якому його зерна проростають. В результаті цих складних перетворень утворюється перга.14 серп. 2008 р.
Що таке бджолиний хліб?
Перга (бджолиний хліб) – це пилок, зібраний бджолами і складений у соти.
Як називається законсервований бджолами квітковий пилок?
Такий пилок називається обніжжям. Оскільки пилок дуже швидко втрачає свої властивості, бджоли його консервують і він перетворюється на пергу. Бджолине обніжжя утворене різнокольоровими гранулами розміром 1-3 мм. Колір залежить від видів рослин, з яких воно було зібране бджолою.
Як правильно вживати пергу?
Якщо ви ще не вирішили як приймати пергу, то ми рекомендуємо робити це зранку натщесерце. Для профілактики хвороб та підтримки імунітету достатньо половинки чайної ложки. Запивати не варто, краще поступово розсмоктувати, насолоджуючись ароматом. За смаком перга чимось нагадує житній хліб, злегка приправлений медом.
«Бджолиний хліб»: що це таке і чим він корисний для здоров’я …
Користь перги для організму. Що ж називають бджолиним хлібом? Кожен бджоляр скаже — це перга, що володіє масою корисних і цілющих …