Як правильно варити сухий горох?
Варіння гороху Цілий сухий горох треба варити протягом 2-2,5 години. Колотий буде готуватися трохи менше – 1-1,5 години. Якщо попередньо замочити горох, бобові розбухнуть та стануть м'якшими, тому час приготування скоротиться. Цілі горошини будуть варитися 40-60 хвилин, подрібнені – 30-45 хвилин.
Як швидко варити горохове пюре без замочування?
Зверніть увагу, що вода повинна стати повністю прозорою. Потім горох необхідно відправити в каструлю з холодною водою, яку зарання трішки підсолюють. Коли рідина закипить, потрібно варити горох близько 10 хвилин, а потім додати склянку крижаної води. Десь через 15 хвилин горох стане майже повністю м'яким.
Як швидко зварити сухий горох?
В середньому цілий сухий горох вариться 2-2, 5 години,подрібнений – 1-1, 5 години. Але цей процес можна прискорити, якщо попередньо замочити горох на 5-8 годин. Тоді цілий горох вийде зварити за 40-60 хвилин, а подрібнений – за 30-45 хвилин.
Кращі рецепти: 5 корисних та смачних страв з гороху
Хумус — це східна закуска, для приготування якої зазвичай використовують нут. Але з сухого гороху також можна приготувати досить смачний хумус. Для цього знадобляться 250 г гороху (підійде як цілий, так і колотий), трохи води, сік лимона, оливкова олія, зіра, білий кунжут (50 г), …