З обліпихової соку можна варити кисіль, морс, робити желе. Обліпиха корисна ягода, запасайтеся їй про запас!
Для чого використовують обліпиху?
Плоди обліпихи (свіжі або перероблені) у вигляді соку, водного настою, сиропу використовують при застуді, захворюваннях верхньо-дихальних шляхів, виразковій хворобі шлунка, серцево-судинної системи, атеросклерозі, гіпо- та авітамінозі, порушеннях обміну речовин, для зміцнення імунної системи організму.
Як приготувати обліпиху на зиму?
Приготування:
- Помити та висушити ягоди обліпихи.
- Подрібнити ягоди за допомогою блендера.
- Додати цукру, добре перемішати.
- Ошпарити окропом банки, викласти в них обліпиху та закрити кришками.
- Зберігати у холодильнику.
Що роблять з обліпихи?
Цілющі смаколики з обліпихи Поки є ця ягода, її варто заморозити на зиму. Найкраще заморожувати свіжозібрані ягоди, які додадуть бадьорості, сили, здоров'я у холодну пору. З обліпихи можна приготувати желе, варення, мед, наливку, чаї, компоти тощо.
ТОП 10 кращих рецептів соку з обліпихи через соковижималку …
Через соковижималку з цукром; Без кип’ятіння і варіння; Без цукру; У соковарці; У мультиварку; Концентрований сік з обліпихи; З медом; З яблуком; З гарбузом; У сиропі; Із замороженої обліпихи