Взимку з цього напівфабрикату можна приготувати чудові цілющі морси, киселі, використовувати ягоди для прикраси страв або як начинку для пирогів. Такий рецепт збереже всі вітаміни, які входять до складу свіжих ягід.30 лист. 2015 р.
Що роблять із калини?
Варто відзначити, що ягоди калини зберігають корисні властивості й в сушеному вигляді. Тому з них можна готувати морси, соки чи відвари, також калину, завдяки високому вмісту пектину, можна використовувати для приготування домашнього мармеладу.
Як Хранити калину на зиму?
Зберігати калину можна у холодильнику під герметичною кришкою. У відділенні, призначеному для овочів та фруктів, ягоди можуть пролежати 3-4 місяці. Якщо ж ви націлені зберегти плоди набагато довше, їх доведеться заморозити. Для цього ягоди миють і перебирають, після чого дають їм обсохнути.
Що можна зробити з калини на зиму?
Заготовки з калини на зиму: найпростіші рецепти
- Заморожені ягоди калини
- Калина з цукром
- Калина з медом
- Заморожене калинове пюре
- Желе з калини
Рецепти з калиною – 4 простих і смачних страви — УНІАН
Пиріг з калиною і яблуком. Смачний пиріг з калиною і яблуками / pixabay.com. калина – 2 гілочки; яблука – 300 гр; кефір – 130 мл; сир – 125 гр; масло рослинне – 50 мл; вівсяні пластівці – 50 гр; висівки – 1 ст.л;