Що робити з апельсиновою шкіркою?
Шкірка апельсина є сировиною для отримання цінного апельсинового масла, яке широко використовується в парфумерії, косметиці, медицині та кулінарії. Вона широко використовується в ароматерапії як заспокійливий засіб, що благотворно впливає на нервову систему, знімає напругу та тонізує.
Що можна зробити з апельсинів?
Що готувати з апельсином Апельсинову цедру та сік використовують для приготування пирогів, печива або маринування м'яса, птиці та риби. Дуже добре смакує курятина чи качка з апельсинами. Шматочки апельсина в поєднанні з ароматними спеціями додають до одного з найпопулярніших зимових напоїв — глінтвейну.
Як виростити апельсинове дерево з кісточки?
Кісточку поміщають у вологий грунт на глибину до 1 см, якщо виконується посадка декількох кісточок, відстань між ними має бути від 5 см. Ємність встановлюють на світле і тепле підвіконня, поверхня накривають плівкою. При температурі повітря від +22 градусів, паросток апельсина зявиться протягом 20-30 днів.
Апельсиновий десерт з манкою — простий рецепт — Шуба
Апельсини помийте та вичавіть сік через цитрус-прес. Є звичайні, ручні, які вдягаються на банку. Можна, звичайно, на електро або ж вручну.