Зерна граната можна сміливо використовувати для приготування смачних ласощів. З граната можна приготувати сорбет, морозиво, парфе, мус, тістечко або торт.
Що буде якщо кожен день їсти гранат?
Гранат покращує роботу серця і зменшує запалення Дослідження на тваринах показали, що компоненти граната можуть уповільнити затвердіння артерій (атеросклероз), зменшити утворення бляшок і покращити здоров'я кровоносних судин.
Кому не можна їсти гранат?
Кому не можна їсти гранат
- Якщо у вас низький артеріальний тиск, то гранат – це не ваш фрукт, оскільки він його ще більше знизить.
- Гранат також не можна їсти з кісточками, якщо у вас виразкові або інші пошкодження слизової оболонки шлунково-кишкового тракту.
Як сходить гранат?
В наповнені землею ємності для розсади зерна граната висаджуються на глибину в 1-1,5 см. Далі вони присипаються землею, обприскуються теплою водою і накриваються поліетиленом. Вийде своєрідна тепличка, в якій насіння швидко проклюнуться. Температура для пророщування граната повинна бути не менше 25-30С.
Рецепти заготовок з гранату на зиму
На літр компоту потрібно: 4 склянки готового соку, половину склянки цукру, стільки ж гранатових зерен, 2 ст. л. соку лимона. Для приготування варення пропорції фруктів та цукру приблизно однакові. Ідеальне варення виходить при змішуванні кількох плодів, наприклад, гранат, інжир та солодка слива.