Броколі можна вживати в сирому вигляді, варити, запікати, готувати на грилі, робити крем-суп, просто додавати в м'ясний або овочевий суп, а також робити начинку для пирогів, кіша й додавати в салати. У приготуванні страв можна використовувати свіжий продукт або заморожений.
Що можна зробити з листя капусти?
Вона набуває незвичайного смаку, який набагато цікавіший, ніж у тушкованої чи вареної.
- Печена капуста в духовці
- Бігос
- Суп з капустою
- Тушкована капуста
- Капуста у клярі
- Капуста тушкована з курячим філе
- Капуста у духовці по-селянськи з м'ясом
- Заливний пиріг из капустою
Як приготувати брокколі щоб зберегти вітаміни?
Скільки варити броколі
- Закип'ятіть 1,5 л води, додавши 1 ст. л. солі.
- Помістіть суцвіття в окріп.
- Варити треба не більше 12 хвилин.
- Готову капусту діставайте з води шумівкою.
Кому не можна їсти брокколі?
Крім того, експерти рекомендують влючить в раціон броколі тим, у кого погана пам'ять, підвищена дратівливість і нервові розлади для поліпшення стану нервової системи. Броколі протипоказана при захворюваннях підшлункової залози, підвищеній кислотності шлунка, а також при непереносимості її компонентів.
Страви з капусти брокколі – 20 рецептів з фото, калорійність, …
З брокколі виходять відмінні начинки для пирогів і запіканок, салати, соуси. Брокколі кладуть в овочеві рагу і супи, наприклад, мінестроне. Особливо смачним виходить Суп-пюре з броккол і …