На закуску зазвичай подають морепродукти, м'ясну нарізку або сирну, а також свіжі овочі. В основному меню повинно бути кілька салатів: з м'ясом, з рибою, з куркою та овочеві. на столі повинні бути страви легкого – порційного вживання: тарталетки або профітролі з начинкою.
На початок весільного бенкету на столі вже повинні знаходитися асорті та порційні закуски. Також свої позиції мають зайняти мінеральна вода, соки, алкогольні напої. … Стандартний набір салатів виглядає так:
- м'ясні (класичний "Цезар", теплі);
- рибні;
- овочеві («Грецька», овочева ікра-гриль).
Під час бенкету має бути мінімум 2 гарячих: одне загальне, інше індивідуальне. Якщо свято триватиме понад 7 годин, то можна додати ще одну гарячу страву (разом 3).
Просте меню для святкування весілля вдома
- асорті з м'ясної нарізки;
- сирна нарізка;
- овочеве асорті;
- мариновані гриби;
- асорті з канапе;
- оливки, маслини;
- асорті із слабосоленої риби;
- курячі крильця під сирним соусом;