М'ясо свинини у 100 г містить майже 40% від денної норми; у стограмовій порції – близько чверті денної норми вітаміну B6 та ніацину, які важливі для вироблення червоних кров'яних тілець, росту, здорового обміну речовин, підтримки роботи різних функцій організму; фосфор – близько третини від денної порції.25 лист. 2021 р.
Як свинина впливає на організм?
Основною небезпекою свинячого м'яса вчені називають гормон росту, що міститься у ній у величезних кількостях. Саме цей гормон є основною причиною розвитку таких процесів як запалення, набухання тканин, гіпертрофія, що призводять до ожиріння, акромегалії, злоякісних новоутворень. Збережена копія
Чого багато у свинині?
Крім того, м'ясо свинини багато цинком, селеном, магнієм та лізином, Що покращує засвоєння кальцію. Також у цьому м'ясі міститься залізо, хоч і не так багато, як у яловичині», – додала співрозмовниця видання та уточнила, що свинина добре засвоюється організмом. Збережена копія