Картопля містить багато сполук калію (на 100 г доводиться 568 мг), фосфор (близько 0, 05М), її склад багатий кальцієм і залізом. Бульби картоплі містять і вітаміни (Е, К, Д, РР, В, В6, В2, В, С), та фолієву кислоту, кислоти лимонну, хлорогеновую і кавову.
Що буде якщо їсти кожен день картоплю?
Картопля дуже корисна для серця — коренеплід містить багато антиоксидантів, які захищають серцево-судинну систему від впливу вільних радикалів, велика кількість клітковини дозволяє знизити рівень шкідливого холестерину в організмі та захищає від атеросклерозу. Кеш
Чому не можна їсти жарену картоплю?
Але давайте будемо відвертими, це дійсно смачно. Смажена картопля перетворюється у швидкі вуглеводи. Якщо є скарги на хвороби нирок, навіть деруни варто буде виключити з харчування. Високий вміст калію протипоказаний в такому випадку для здоров'я.
Чому шкідливо їсти картоплю?
Шкода картоплі Картопля неймовірно багата крохмалем. Часте вживання цього продукту і в великих кількостях може привести до порушення обміну речовин. У крохмалі міститься багато глюкози, що призведе до надмірного набору ваги. Також краще не вживати картоплю, шкірка якої забарвилася в зелений колір.
Користь і шкода картоплі – все, що потрібно знати про овоч
В користі картоплі немає привидів сумніватися. Вітамін С, який необхідний людському організму для нормальної життєдіяльності, міститься в картоплі в кілька разів більше, ніж в цитрусових. У бульбах міститься багато легких цукрів, крохмаль, сіль калію, яка усуває набряклість …