Яка різниця між варенням і повидлом?
Різниця полягає в тому, що сироп варення має бути прозорим, а плоди цілими, тоді як сироп джему може бути желевуватим, а фрукти до певної міри розвареними. Джем вважається готовим, якщо крапля його на блюдечку відразу ж застигає. Джем готують із нарізаних шматочками або цілих плодів, зварених з цукром.
Як правильно варити джем?
Схема така: спочатку варите фрукти-ягоди у сиропі, потім перетираєте через сито, щоб прибрати кісточки, шкірку та насіння. У результаті виходить солодка густа маса, яку потім можна мазати на хліб або додавати у пиріжки або іншу випічку. Джем за консистенцією нагадує щільне желе. Кеш
Скільки хвилин варити джем?
Перелити пюре в каструлю і змішати з цукром. Поставити на маленький вогонь. Варити джем приблизно 30 хвилин, знімаючи пінку. Перевірити готовність можна наступним чином: взяти столову ложку джему і залишити на 5 хвилин.
Чим відрізняється повидло від джему
Чим відрізняється повидло від джему Джем і повидло – солодкі домашні заготовки, що зберігають у своєму складі всю палітру корисних речовин, якими багаті фрукти і ягоди, використані для приготування цих солодощів. Джем і повидло можна їсти, просто намазуючи на: хліб; млинці; сирники; оладки.