Скільки часу потрібно смажити шашлик?
Смажити курячий шашлик потрібно на так званому сивому вугіллі, близько 15 хвилин. М'ясо повинно стати золотистого кольору, з приємною рум'яною скоринкою. Якщо при надрізі шматочка виділяється рожевий сік – шашлик потрібно повернути на вогонь.
Як замаринувати шашлик щоб був м’який?
Для маринаду потрібно подрібнити перець і змішати його з соком і аджикою, потім додати шматки м'яса. Для просочення залишити все на пару годин. За цей час м'ясо ідеально пом'якшиться, і вийде смачний шашлик.
Скільки часу потрібно щоб замаринувати шашлик?
Свинину, баранину і яловичину маринують 1.5 – 2 години, курку – 30 хвилин; Якщо ви не впевнені в якості м'яса або вік його не можна назвати молодим, то маринувати потрібно в два рази довше. Курка – 2 години, свинина – 4 години, яловичина і баранина – 6 годин; Добу можна маринувати м'ясо будь-якого віку.
Шашлики в квартирі: як посмажити, щоб не оштрафували
Якщо ні аеро-, ні еелектрогриля у вас немає, а духовка якраз зламалася, шашлик у квартирі можна приготувати і на плиті в звичайній каструлі (бажано з товстими стінками) або сотейнику. Замаринуйте м’ясо будь-яким зручним вам способом. Нанижіть м’ясо на дерев’яні …