Де може бути сальмонельоз?
Мікроби надзвичайно стійкі в зовнішньому середовищі, вони довго зберігаються і продовжують активно розмножуватися в м'ясних або молочних продуктах. Нерідко сальмонелу можна виявити в м'ясних салатах, м'ясному фарші, яйцях, ковбасах, заливних стравах, а також у фруктах, ягодах і овочах.
Як позбутися сальмонели?
Сальмонели стійкі до дії високих температур – для повної гарантії знищення сальмонел у шматках м'яса вагою 200– 300 грамів його необхідно варити протягом 2,5–3,5 годин. У воді річок та озер сальмонела живе 3– 90 днів, водопровідній воді – 1-2 місяці й довше. Кеш
Як можна заразитися сальмонельозом?
Сальмонельоз передається фекально-оральним шляхом, переважно харчовим шляхом. Основним джерелом інфекції є сільскогосподарські тварини (велика рогата худоба, свині, качки, гуси, кури), гризуни, а також людина. Факторами розповсюдження сальмонел, як правило, є продукти тваринного походження.
Сальмонельоз у курей симптоми і лікування – Фермер
Сальмонельоз у курей – широко відоме бактеріальне захворювання, яке поширене по всьому світу.Проблема боротьби з цією хворобою …