Як доглядати за руколою в домашніх умовах?
Особливості догляду Догляд за культурою включає в себе полив, прополку і розпушування. Ґрунт на грядці з руколою потрібно весь час підтримувати в пухкому й злегка вологому стані, тому поливання слід проводити часто, а після зволоження ґрунту необхідно розпушувати міжряддя. Кеш
Як правильно вживати руколу?
Як споживати руколу Рукола чудово поєднується з овочами, рибою, м'ясом, морепродуктами та сиром. Кладуть її на канапки, сендвічі. А ще з неї роблять різноманітні соуси, піци, різотто, холодні закуски, навіть десерти. Подрібнене листя можна вимішати з домашнім сиром чи вареною картоплею.
Кому не можна вживати руколу?
Дієтологи не рекомендують їсти руколу у великих кількостях у разі захворювань печінки, дискінезії жовчовивідних шляхів, коліту, подагри. Оскільки у руколи є значна кількість щавлевої кислоти, яка призводить до утворення каменів у нирках, її потрібно з обережністю споживати схильним до цього захворювання.
Посів руколи: Коли і як сіяти руколу, шкідників та хвороби
Наукова назва цього овоча – Eruca vesicaria Cavanilles, але він також відомий як еруга, гусениця, рукола, ракета або джамаргільо. Незважаючи на те, що вони є вихідцями …